Median myllerrys muuttaa maailmaa

Mediamaailmassa on menossa myllerrys. Perinteiset paperimediat ovat menettäneet nopeasti käyttäjiään, tv- ja radio on sirpaloitunut moninkertaiseen tarjontaan.

Internet on luonut mediatarjontaan kokonaan uuden maailman. Erityisen kiinnostavia ovat sosiaalisen median vaihtoehdot. Lisäksi internet tarjoaa jokaiselle toimijalle mahdollisuuden omaan mediaan. Maksetulla medialla on ollut karu kohtalo. Kakkua jakaa monet toimijat ja median rahavirrat ovat nopeasti ohjautuneet kokonaan uusiin puroihin. Samalla on syntynyt kokonaan uusia mediajättejä pääasiassa sosiaalisen median kenttään Facebookin tavoin.


Maksettu-, ansaittu-, sosiaalinen vai oma media?
Sirpaloitumisen kautta maksetun median käyttö on selvästi vaikeutunut. Ongelmana on liian laaja tarjonta ja luotettavan analytiikan puuttuminen. Ansaittu media eli uutisointi esim. uutiskynnyksen ylittävästä tuoteuudistuksesta on entistä vaikeampaa, koska rahoituspohja uutisoinnille esim. päivälehdissä ja televisiossa on murentunut.

Kirjoittaja: Hannu Myöhänen, WiseNetwork Oy toimitusjohtaja
Kirjoittaja: Hannu Myöhänen, WiseNetwork Oy toimitusjohtaja

Oma media
Aktiiviselle toimijalle internet antaa mahdollisuuden omalle medialle. Parasta omassa mediassa on se, että sen teho on täysin sinun omissa käsissäsi. Oman median teho on kiinni neljästä asiasta:

  1. Omasta aktiivisuudestasi
  2. Asiasi kiinnostavuudesta
  3. Käytössäsi olevasta internet-teknologia järjestelmästä
  4. Strategiasta

Tuottamalla aktiivisesti laadukasta aineistoa kiinnostavasta aiheesta ollaan jo pitkällä. Tarvitaan järjestelmä, jolla luot sekä jaat aineiston tehokkaasti oman median lisäksi ansaittuun mediaan ja sosiaaliseen mediaan. Tehoja omasta mediasta saat roimasti lisää irti tekemällä sitä osallistuttamalla. Vielä kun muistat strategian esim. sosiaalisen median suhteen, olet pitkällä: luo artikkeli aina ensin omille sivuille, tee siihen osallistuttamisosio ja jaa sosiaaliseen mediaan, joka ohjaa uusia käyttäjiä edelleen omaan mediaan. Vielä selvennykseksi: Jos teet asian toisin päin, tulet ohjanneeksi käyttäjät muihin medioihin.

WiseNetwork

Oma media –kaikki samassa järjestelmässä


Lue myös seuraavat artikkelit

Sisällön jakaminen eri kanaviin tapahtuu Wise -järjestelmällä käden käänteessä

Monikanavaviestintä tehostaa yritystoimintaa

WiseCMS -julkaisujärjestelmän avulla monikanavainen viestintä on helppoa

Lue lisää