1: WiseCMS mahdollistaa tehokkaan monikanavaviestinnän

WiseCMS avulla teet tehokkaasti monikanavaviestintää jakamalla toteutettua aineistoa kotisivuille, uutiskirjeenä asiakasryhmille, someen, mediakuutiolle, mobiiliappiin ja InfoTv-järjestelmään.

Mobiilin osuus kasvaa

Julkaisujärjestelmämme mahdollistaa erilaisten ilmeiden luomisen www-sivuille. Kehitysiltapäivässä esiteltiin muun muassa Kalpan käyttöön rakennettavaa kokonaisuutta. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että sivujen toimivuus mobiililaitteilla on ehdottoman tärkeää. Suurin osa kotisivuvierailuista tapahtuu nykyään mobiililaitteilla.

Info TV:n ohjaus tapahtuu samalla työkalulla

Julkaisujärjestelmän avulla onnistuu myös InfoTV:n sisällöntuotto. Sisältöä voidaan tuoda esimerkiksi sosiaalisesta mediasta, jolloin fanit voivat lähettää fiiliskuvia hashtagin avulla. Kuvat voidaan moderoida ennen päätymistä julkiseksi.

Yhteismarkkinointia ketterästi kaikkien joukkueiden sivuilla

Ideoita esitettiin myös mahdollisesta yhteistyöstä liigajoukkueiden välillä. Samaa järjestelmää hyödyntävät seurat voisivat tarjota yhteistyökumppaneilleen näkyvyyttä toisten seurojen mediakuutioilla, jolloin näkyvyys yritykselle olisi huomattavasti laajempaa. Mainostilaa voitaisiin jakaa myös kotisivuilla.

Kuvien lisääminen ja niiden toimivuus

Wise-järjestelmään ladatut kuvat skaalautuvat päätelaitteen mukaan automaattisesti neljään eri kokoon. Tämän ansiosta kuvan koko vaihtuu eri laitteilla käytettäessä ja lyhentää näin sivun latausaikaa. Pienen kuvan skaalautuminen isoksi kuitenkin heikentää kuvan laatua, joten käytettävien kuvien tulisi olla riittävän suurikokoisia. Kehitämme tällä hetkellä WiseStorage -aineistopankkia, jonka yksi tärkeä osa-alue on kuvien arkistointi. (toteutettiin KalPalle ja tulee muiden joukkueiden käyttöön lähiaikoina) Tutkimme parhaillaan myös kuvantunnistusohjelmaa, joka mahdollisesti helpottaa kuvien jaottelua niiden sisällön mukaan.

Toimintamallin kehittäminen otteluennakoiden monipuolistamiseksi

Keskustelua herätti otteluennakoiden tekeminen ja vastustajan pelaajaesittelyjen tuominen kotisivuille. Tällä hetkellä pelaajien kuvat ovat kuitenkin liigan hallinnassa. Rajapinnan muodostaminen vaatii siis yhteistyötä liigan kanssa ja mahdollista seurojen painostusta asian tiimoilta.​

Pysyvän, mielenkiintoa lisäävän viestinnän lisääminen sivustoille

Nykyisessä toimintamallissa pelaajien kuvat ja tiedot esitellään hyvin lyhyesti. Keskustelun lomassa todettiin, että pelaajien ympärille rakennettu laajempi viestintä herättäisi paljon mielenkiintoa ja loisi uusia bannerimainontamahdollisuuksia pelaajien yhteyteen. Pelaajakohtainen kokonaisuus voisi sisältää pelaajan henkilökuvan syvällisen esittelyn, pelaajan some -päivitykset ja reaaliaikaiset tilastot. Ässät on toteuttamassa tällaista kokonaisuutta yhteistyössä Satakunnan Ammattikorkeakoulun kanssa opiskelijaprojektina.

WiseApp tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia

WiseApp on InfoTV:n tavoin ohjattavissa julkaisujärjestelmän kautta. Kyseessä on mobiilisovellus, johon voidaan tuottaa sisältöä artikkelityökalun avulla tai jakaa kotisivujen sisältö sellaisenaan. Mobiilisovellukseen voi tuoda myös nostoja sosiaalisesta mediasta, jolloin kaikki yrityksen viestintä näkyy samassa paikassa. Mobiilisovelluksessa nähtiin suuria mahdollisuuksia muun muassa livetilastoinnin muodossa. Lisäksi se on nopeampi käyttää puhelimella kuin selainpohjainen sivu ja on siksi käyttäjäystävällisempi. Sovellus mahdollistaa push-ilmoitukset ja paikkatietoon perustuvan markkinoinnin, mikäli asiakas on antanut luvan seurantaan.

Live Chat tehostaa asiakaspalvelua

Kotisivuille voidaan asettaa myös chat-työkalu joka mahdollistaa nopean asiakaspalvelun. Chatin avulla asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin voidaan vastata nopeasti ja kääntää yhteydenotot myyntitilaisuudeksi. Chatin aukiolon voi säätää haluamallaan tavalla ja valitulle sivuston osalle, jolloin kysymysten aihepiiriin voidaan hieman vaikuttaa. Työkalu näyttää ne sivuston osat, joissa asiakas on käynyt ja mahdollistaa siten asiakkaan tarpeisiin perustuvan tiedon tarjoamisen.

Osa-alueista syntyneet kehitysideat:

  • Otteluiden tilastot rajapinnan kautta otteluraporttiin
  • Pelaajakuvat kokoonpanoihin
  • Mainonnanhallinta (bannerit)
  • Kirjautuminen some-tunnuksilla
  • Oikean palkin muokkausmahdollisuus
  • Aineiston ohjaaminen WiseCMS:stä mediakuutiolle
  • Aineiston siirto joukkueiden sivustojen välillä

Lue myös seuraavat artikkelit:


Järjestelmään voidaan rakentaa useita erilaisia rooleja, joilla on erilaisia luku- ja muokkausoikeuksia.

WiseIntranet – Intra- ja Extranet

Roolien hallinnan avulla rakennetut alasivut rajoitetulla luku- ja muokkausoikeudella

Lue lisää