WiseInvoice – Laskutus

Automatisoitava laskutus suoraan myynnin järjestelmistä, monipuolisilla laskutusvaihtoehdoilla


Laskutusta ohjaa WisePDM –Tuotehallinta. Myytävät tuotteet tallennetaan tuotehallintaan, missä tehdään myös kirjanpitotiliöinnit sekä mahdolliset kustannuspaikkamerkinnät.

Laskuun valitaan ensimmäisenä asiakas, jolle on kirjattu laskutustapa, maksuehdot sekä mahdolliset alennukset. Toisena valitaan laskutettavat tuotteet tuotehallinnasta. Tässä vaiheessa voidaan muuttaa tuoterivien summia ja tehdä myös lisäselvitysrivejä. Jäljelle jää laskun lähetys yhdellä klikkauksella.

  • Sopimuslaskutuksessa toistuvat laskut voidaan asettaa tapahtuvaksi automaattiseksi sopimuksen mukaan.
  • WiseInvoice perii automaattisesti erääntynyttä laskua asiakastietoon kirjatun perintäohjeen mukaan.
  • WiseInvoice on integroituna pankkitileihin, josta suoritukset kirjautuvat WiseInvoice-järjestelmään ja siirtyvät sieltä automaattisesti WiseAccaunting-kirjanpiton omille tileilleen - ilman käsiä.

WiseInvoicessa laskujen välittäjänä toimii suomalainen Maventa tai asiakkaan halutessa joku muu toimija.

Laskutustavat

Laskutusasetukset tehdään WiseCRM:n asiakastietoihin laskutus-välilehdelle. Valittavina on seuravat laskutustavat:

E-lasku

E-lasku osoitteet kirjataan CRM:n laskutustietoihin. Järjestelmä on valmis toteuttamaan laskuja.

Sähköpostilasku

Järjestelmä lähettää laskun asiakkaalle määriteltyyn sähköposti-osoitteeseen.

Jäsentililaskutus

Jäsentilin kautta asiakkaat pääsevät seuraamaan omaa laskutushistoriaansa sekä maksamaan avoinna olevia laskuja.

Kaikki WiseInvoice-myyntilaskutuksella tehdyt ja lähetetyt laskut tallentuvat myös asiakkaan omalle jäsentilille. Jäsentililtä löytyy laskujen tietojen lisäksi myös tiedot maksuista. Avoinna olevat laskut pystyy maksamaan suoraan jäsentilin kautta, jolloin järjestelmä ohjaa asiakkaan verkkopankkiin. Jäsentilin kautta maksetut laskut päivittyvät maksetuiksi heti, muuta kautta tulleet maksut näkyvät yhden pankkipäivän viivellä.

Jäsentilin käytännöllisyys korostuu etenkin toistuvaislaskutuksessa, kuten vuokra- tai vastikelaskutuksessa.

Paperilasku

Perinteinen paparilasku on myös mahdollista. Laskutus tapahtuu silloin Posti-integraation kautta, jossa järjestelmä lähettää laskun kuvan ja asiakastidon postille. Posti hoitaa loput.

Monipuolinen analytiikka laskutuksen tilasta

<p>WiseEconomy jokainen osa-alue, myynti- ja ostolaskut, palkat ja kirjanpito avautuva "dash-boardilla" eli kokonaisuuden yhteenvetosivulla.</p>

WiseEconomy jokainen osa-alue, myynti- ja ostolaskut, palkat ja kirjanpito avautuva "dash-boardilla" eli kokonaisuuden yhteenvetosivulla.

Yhteenvedot

Laskutuksen perusyhteenveto (avoimet laskut) on selkeä ja kattava. Taulukon säätörattaan avulla jokainen käyttäjä voi valita näkyviin haluamansa tietokentät. Yhteenvedon oletuksena taulukko on lajiteltu eräpäivän mukaan, siten että vanhin eräpäivä on ylinpänä. Maksujen kirjautessa pankkitilille, maksu kirjautuu automaattisesti maksetuksi siirtyy tapahtuman mukaisesti tiliöitynä kirjanpitoon - ilman käsiä.