Ohjeet - WiseCMS: Uusimmat artikkelit nousevat automaattisesti esim. etusivulle | WiseNetwork Oy

Ohjeet - WiseCMS: Uutis- tai ajankohtaista-osio kotisivuille

Järjestelmässä on mahdollista lisätä esim. kotisivujen etusivulle kiinteä artikkelielementti, mihin nousee automaattisesti uusimmat uutiset, ajankohtaiset asiat tai muut halutut artikkelit.

Tässä ohjeessa luodaan kotisivujen etusivulle kolmeen palstaan kiinteät artikkelielementit, joihin nousee automaattisesti järjestelmään lisätyt uusimmat uutiset.
Ohjetta voi varioida omaan tarpeeseensa sopivaksi:

• Artikkelielementtejä voi olla vain yksi tai vastaavasti ne voivat olla esim. kahdessa tai neljässä palstassa.
  • Halutessaan jokaiseen palstaan voi myös asettaa nousemaan artikkeleita eri kategorioista eli kaikkien ei tarvitse olla samaa "uutiset"-kategoriaa.

Julkaistavaan artikkeliin laitettavat asetukset

Siihen yksittäiseen artikkeliin, jonka halutaan nousevan automaattisesti esim. kotisivujen uutispalstalle, tulee julkaisun yhteydessä asettaa kategoria, mihin se liittyy.

Mikäli uutisnostoon halutaan mukaan artikkelin julkaisupäivämäärä, tulee artikkelin asetuksista olla rastitettuna "näytä julkaisuaika".

Julkaistavan artikkelin asetuksiin pitää asettaa "kategoria".

1. Siirrytään muokkaamaan sitä sivua, mille automaattisesti päivittyvät artikkelielementit halutaan sijoittaa. Tässä esimerkissä yrityksen kotisivujen etusivulle, mutta tämän voi tehdä halutessaan mille muulle sivulle tahansa.

Siirrytään muokkaamaan haluttua sivua "muokkaa"-painikkeesta.

2. Valitaan sisältöeditorista rakenne-elementti "kolme palstaa" ja siirretään se haluttuun kohtaan sivulla.

Siiretään haluttu rakenne-elementti sivun sisältöalueelle.

3. Lisätään jokaiseen palstaan sisältöeditorista "artikkeli"-elementti.

Siirretään rakenne-elementin sisään artikkelielementit.

4. Siirrytään muokkaamaan yksittäisen artikkelielementin asetuksia klikkaamalla sen päällä näkyvää kynä-kuvaketta.

Huom. älä sekoita yksittäisen artikkelielementin kynä-kuvaketta kolmen palstan rakenne-elementin kynä-kuvakkeeseen, joka löytyy aivan elementin oikeasta yläkulmasta. Tämän rakenne-elementin kynäkuvakkeen avulla pystyy halutessaan säätelemään palstojen leveyksiä.

Siirrytään muokkamaan artikkelin asetuksia kynä-ikonista.

5. Valitaan artikkelin asetuksista sisältö-kohtaan "artikkeli kategorian mukaan".

Kirjoitetaan "valitse kategoria" -kenttään se kategoria, jonka mukaan artikkeleiden halutaan nousevan näkyville. Esim. tässä tapauksessa "uutiset". Tärkeää on, että samaa kategoria-sanaa käytetään yksittäisten artikkeleiden asetuksissa kohdassa "kategoria". Voit määrittää kategorioiden sanat haluamasi mukaan eikä sen tarvitse olla juuri "uutiset".

Klikataan "Tallenna".

Julkaistaan tämän jälkeen artikkeli normaalisti.

Valitaan sisältö-kohtaan "artikkeli kategorian mukaan" ja kirjoitetaan haluttu kategoriasana tyhjään kenttään.

6. Huomataan tehdä vaihe 5 jokaiseen artikkelinostoon erikseen, mikäli niitä on useammassa palstassa.

Tehdään vaihe 5 jokaiselle artikkelinostolle erikseen.

Huomaa, että voit hyödyntää artikkelinostoissa myös muita artikkelielementin takaa löytyviä asetuksia.

Halutessaan esim. "lue lisää" -painikkeen saa piilotettua artikkelinostosta, sen taittotyyliä voi muuttaa tai sen voi laittaa avautumaan uuteen välilehteen.

Lue lisää artikkelinoston asetuksista >>

6. Artikkelit nousevat nyt elementteihin automaattisesti asetetun kategorian ja julkaisupäivän mukaan niin, että uusin artikkeli on vasemmassa reunassa.

Mikäli artikkelista on rastitettu "näytä julkaisuaika", niin näkyy se myös tässä artikkelinostossa.