Ohje - WiseEconomy: Kustannuspaikat | WiseNetwork Oy

Ohje - WiseEconomy: Kustannuspaikat

Kustannuspaikat määritetään kirjanpidon asetuksissa.

Kustannuspaikkojen asetukset löytyvät Taloushallinto → Kirjanpito → Asetukset.

Kustannuspaikkarakenne on puumainen hierarkia, jossa ylätason kustannuspaikan alle merkityt kustannuspaikat kerryttävät myös päätason saldoa.

Kustannuspaikkojen nimeämisellä ja numeroinnilla ei ole mitään rajoitusta, mutta jos numerointia haluaa käyttää, se kannattaa tehdä kustannuspaikkarakenteen mukaiseksi kiinnittämisen helpottamiseksi.

Uusia kustannuspaikkoja lisätään "Lisää"-painikkeen takaa.

Avautuvassa ikkunassa asetetaan kustannuspaikan tiedot.

1. Alasvetovalikko: Valitaan kustannuspaikan otsikkotaso. Mikäli kustannuspaikkoja ei ole vielä yhtään tai tarvitaan uusi pääotsikko, niin alasvetovalikko jätetään tyhjäksi.

2. "Koodi"-kenttään asetetaan kustannuspaikalle haluttu koodi. Ei pakollinen tieto.

3. "Nimi"-kenttään asetetaan kustannuspaikalle haluttu nimi.

Uusi kustannuspaikka tallennetaan vihreästä "Tallenna"-painikkeesta.

Kustannuspaikka voidaan poistaa käytöstä avaamalla haluttu kustannuspaikka ja valitsemalla "Deaktivoi".

Kustannuspaikan voi kiinnittää tuotteelle, tuoteriville tai suoraan tositteelle.