Årtiondens utvecklingsarbete i bakgrunden

Bra berättelser är gjorda till att dela. Berättelsen bakom WiseNetwork är redan årtionden lång.

Från INNOSUOMI-priset till WisePlatform

WiseNetworks grundare har en succérik historia bakom tjänsten som nuförtiden heter Rakentaja.fi.
Hannu Myöhänen och Pentti Teponoja grundade Rakentaja.fi:s bakgrundsföretag Suorakanava Oy i slutet av 80-talet och till slut utvecklade det till en fantastisk berättelse. Rakentaja.fi blev i 2000-talets början en ledande webbsida och kommun inom bygge ock renovering: kundbasen växte upp till 400 000 byggare och renoverare. Berättelsen fick pricken på i:n året 2006 när Rakentaja.fi tjänsten fick INNOSUOMI-priset av Finlands president.

Allt i ett och samma system

I början av 2000-talet förknippas också tanken om utvecklingen av ett helhetsmässigt affärssystem till företag. Bakgrundssystemet i Rakentaja.fi var helt och hållet utvecklat av företaget. I centern var ett CRM och omkring den byggdes en funktionell helhet för byggare och renoverare som omfattade marknadsföringens-, försäljningens- och branschspecifika digitala verktyg.

Då alla verktyg var i en plats så fastsattes WiseNetworks värden redan då: användbar och tillförlitlighet. I WiseNetworks team verkar också en del av Rakentaja.fi:s gamla personal, som utvecklingschefen Lasse Myöhänen, produktionschefen Timo Lehtinen och AD Santeri Kyrövaara.
Efter företagsvärvet av Rakentaja.fi var det klart att det bör utvecklas ett CRM-baserat affärssystem - då födes WiseNetwork och WisePlatform som grunden. Företages all nödvändiga verktyg inom marknadsföring, försäljning och ekonomisk förvaltning CRM-styrt: alla i ett system med samma logik och kredentialer.

WiseNetwork nu

Nuförtiden anställer WiseNetwork 30 personer. Som en helhet har WisePlatform krävt 140 personarbetsår och systemets utveckling kommer aldrig att ta slut - därför har våra kunder alltid ett aktuellt system.

Berättelsen bakom företagets namn

WiseNetwork namnet har en berättelse bakom sig. Nya företagets nams skulle beskriva hur kunderna är med och utvecklar med oss världens största CRM-system. Tillsammans formar vi en vist kollektiv och vad skulle beskriva detta bättre än WiseNetwork. All utveckling för varje bransch nyttar vår varje kund - så låt oss utveckla WisePlatform tillsammans också i fortsättningen. Berättelsen fortsätter och varje företag har sin chans att vara en del av det.
​​​​​​​