WiseEconomy kirjanpitoon vaihtaa uutta 2 asiakasta joka viikko, miksi? | WiseNetwork Oy

Joka viikko kaksi asiakastamme ottaa käyttöönsä WiseEconomy-kirjanpidon - miksi?

Lähetimme kesän alussa WiseNetworkin tarjoamiin kirjanpitopalveluihin (viime vuoden marraskuun jälkeen) vaihtaneille yrityksille asiakastyytyväisyyskyselyn. Kyselyn kautta nousi esille useita selkeitä teemoja, jotka kertovat, miksi kirjanpito kannattaa vaihtaa WiseEconomylle. WiseEconomyn etuja ovat mm. tavoitettavuus, ajansäästö sekä ajantasaisuus.

Kirjanpitäjä on helposti tavoitettavissa

Tavoitettavuus oli yksi tärkeimmistä asioista, mitä vastaajat arvostivat. Kaikki vastaajat kokivat kirjanpitäjänsä tavoitettavuuden parantuneen ja vastaajista jopa 57 % koki sen parantuneen huomattavasti.

WiseEcononomyssä asiakkaalle nimetään aina oma kirjanpitäjä, joka on erikoistunut juuri hänen yrityksensä toimialaan. Yleensä tilitoimistoissa esimerkiksi osto- ja myyntireskontraa, palkkoja sekä kirjanpitoa hoitavat erilliset ryhmät, joten WiseEconomyn käytäntö koettiin erittäin positiivisena asiana. Kun yksi ja sama henkilö vastaa koko yrityksen kirjanpidosta, tekee se yhteistyöstä henkilökohtaisempaa sekä helpottaa tarvittavan tiedon saamista.


Oma työ vähentyy

Peräti 63 % vastaajista koki oman työnsä vähentyneen WiseEconomy-kirjanpitopalveluihin siirtymisen ansiosta.

Yhtenä syynä tähän nähtiin nykyisen kirjanpitäjän parempi järjestelmän hallinta, jolloin mm. erilaiset tilitoimiston ja WiseNetworkin välikätenä toimimiset olivat jääneet pois.


Kirjanpitäjä hallitsee järjestelmän perusteellisesti

Järjestelmän hallinnan huomattavasta parantumisesta ilmoitti 85,7 % vastaajista.

​​​​​​​​​​​​​​Kaikki vastaajat ilmoittivat järjestelmän hallinnan parantuneen. Jopa 85,7 % vastaajista ilmoitti järjestelmän hallinnan parantuneen huomattavasti. Järjestelmän hallinnan parantuminen aikaisempaan verrattuna oli itse asiassa luonnollista, sillä kaikki kirjanpitäjämme tuntevat oman järjestelmämme perusteellisesti.


Kirjanpidon ajantasaisuus parantuu

Yksi kirjanpidon tärkeimmistä asioista on kirjanpidon ajantasaisuus, jonka kaikki vastaajat kokivat parantuneen.

Tätä edesauttaa kirjanpitäjiemme selkeä aikataulutus eri töille: ostolaskut tiliöidään ja lähetetään tarkastukseen päivittäin, tiliotteet täsmäytetään viikottain, alv-ilmoitukset asiakkaan kanssa ennalta sovitun aikataulun mukaisesti, palkkojen tulorekisteri-ilmoitukset ja työnantajan erillisilmoitukset heti palkanmaksujen jälkeen. Kuukausittaisiin tehtäviin kuuluu puolestaan osto- ja myyntilaskujen täsmäytys vastaamaan kyseisiä tasetilejä.


Kirjanpidon siirtäminen käy nopeasti ja vaivattomasti

Kaikkien vastaajien mielestä heidän kirjanpitonsa siirtäminen edellisestä tilitoimistosta WiseEconomylle kävi helposti.

Mikäli kirjanpito on jo aiemmin tehty WisePlatform-järjestelmässä, on kaikki aiempi kirjanpitoaineisto tallessa ja siirrossa on itse asiassa kysymys vain vaihtoaikataulun sopimisesta. Kummassakin tapauksessa kirjanpidon vaihto onnistuu ongelmitta milloin tahansa, myös keskellä tilikautta.

WiseEconomy-kirjanpitopalvelut ovat otettavissa käyttöön vain WiseNetworkin asiakkaille.

Joulukuusta 2023 alkaen on keskimäärin kaksi yritystä viikoittain vaihtanut kirjanpitonsa WiseEconomyyn. Heinäkuun 2024 lopussa kirjanpidon asiakkaina oli yhteensä 66 yritystä/yhteisöä.

Tervetuloa mukaan joukkoon!


I


Terveisin,

​​​​​​​WiseNetwork Oy
Valtteri Leinonen
Palvelupäällikkö / WiseEconomy
valtteri.leinonen@wisenetwork.fi