Ohje - WiseCMS: Uudelleenohjaus toiseen url-osoitteeseen

Sivuston uudelleenohjausta käytetään silloin, kun jokin sivu pitää ohjata uuteen osoitteeseen.

Tällainen tilanne saattaa syntyä esim. sivustouudistuksen yhteydessä, kun sivujen url-osoiteet muuttuvat. Kotisivuilta ei myöskään kannata poistaa sisältöjä/artikkeleita ilman, että vanhaa linkkiä ohjataan johonkin uuteen url-osoitteeseen. Uudelleenohjauksella varmistetaan, että kävijät löytävät sisällön esimerkiksi silloin, kun hakukoneet löytävät vielä vanhan tai rikkinäisen url-osoitteen.

1. Uudelleenohjaukset tehdään järjestelmän hallintapuolelta kohdasta

→ "Kotisivut"
→ "Asetukset"
​​​​​​​→ "Uudelleenohjaukset"

Uusi uudelleenohjaus lisätään sivun yläreunasta klikkaamalla

"Lisää uudelleenohjaus"

2. Normaalissa tapauksessa uudelleenohjaukseen riittää seuraavat tiedot.

Mistä: Kenttään lisätään vanhan / "rikkinäisen" linkin osoite, josta halutaan ohjata uuteen osoitteeseen. Huomaa, että osoite lisätään ilman yrityksen domainin alkuosaa (esim. WiseNetworkin uudelleen ohjauksissa jätämme osoitteen alusta pois http://www.wisenetwork.fi.)

Mihin: Kenttään lisätään se osoite, johon halutaan linkittää ja jonka sisällön halutaan avautuvan.

Klikataan lopuksi

"Tallenna"

Lopuksi kannattaa vielä tarkistaa, että uudelleenohjaus toimii. Tämän voi tehdä liittämällä alkuperäinen url-osoite (se mistä halutaan linkittää) selaimen osoiteriville ja katsomalla, että linkki johtaa uuteen osoitteeseen.