Ohje - WiseCMS: Uudelleenohjaus toiseen url-osoitteeseen

Sivuston uudelleenohjausta käytetään silloin, kun jokin sivu pitää ohjata uuteen osoitteeseen.

Tällainen tilanne saattaa syntyä esim. sivustouudistuksen yhteydessä, kun sivujen url-osoiteet muuttuvat. Kotisivuilta ei myöskään kannata poistaa sisältöjä/artikkeleita ilman, että vanhaa linkkiä ohjataan johonkin uuteen url-osoitteeseen. Uudelleenohjauksella varmistetaan, että kävijät löytävät sisällön esimerkiksi silloin, kun hakukoneet löytävät vielä vanhan tai rikkinäisen url-osoitteen.

1. Uudelleenohjaukset tehdään järjestelmän hallintapuolelta kohdasta

→ "Kotisivut"
→ "Asetukset"
​​​​​​​→ "Uudelleenohjaukset"

Uusi uudelleenohjaus lisätään sivun yläreunasta klikkaamalla

"Lisää uudelleenohjaus"

Uusi uudelleenohjaus lisätään klikkaamalla "Lisää uudelleenohjaus"

Uusi uudelleenohjaus lisätään klikkaamalla "Lisää uudelleenohjaus"

2. Normaalissa tapauksessa uudelleenohjaukseen riittää seuraavat tiedot.

Mistä: Kenttään lisätään vanhan / "rikkinäisen" linkin osoite, josta halutaan ohjata uuteen osoitteeseen. Huomaa, että osoite lisätään ilman yrityksen domainin alkuosaa (esim. WiseNetworkin uudelleen ohjauksissa jätämme osoitteen alusta pois http://www.wisenetwork.fi.)

Mihin: Kenttään lisätään se osoite, johon halutaan linkittää ja jonka sisällön halutaan avautuvan.

Klikataan lopuksi

"Tallenna"

Kirjoitetaan lomakkeelle, mistä halutaan linkittää ja mihin.

Kirjoitetaan lomakkeelle, mistä halutaan linkittää ja mihin.

Lopuksi kannattaa vielä tarkistaa, että uudelleenohjaus toimii. Tämän voi tehdä liittämällä alkuperäinen url-osoite (se mistä halutaan linkittää) selaimen osoiteriville ja katsomalla, että linkki johtaa uuteen osoitteeseen.