Ohje - WiseCMS: Navigaation linkkien lyhentäminen | WiseNetwork Oy

Ohje - WiseCMS: Navigaation linkkien lyhentäminen

Jos sivustosi navigaation linkit eivät ole ns. lyhyt linkkejä, niin tässä ohjeet niiden muokkaamiseen. Esimerkiksi hakukoneet pitävät siitä, että navigaation rakenteet ovat selkeitä ja urlit sen mukaisia.

Mikäli navigaation linkkejä aletaan lyhentämään, tulee tehdä muutoksia yhteensä kolmessa eri paikassa, jotka käydään tässä ohjeessa läpi.

1 vaihe. Lyhennä valikosta löytyvien artikkelien osoitteet

Lyhyet url-osoiteet pääsee määrittelemään artikkelihallinnassa yksittäisen artikkelin asetuksissa.

Artikkelin osoite asetetaan vastaamaan kotisivujen valikkorakennetta, jolloin linkkipolku tulee näkyviin urliin.

Esim. 1. Jos kyseinen artikkeli kertoo vapaana olevista työpaikoista ja löytyy kotisivuilta valikkokohdan "yritys" alta. Muuta artikkelin nimeksi: /yritys/tyopaikat

• Huomaa kauttaviiva alussa ja lopussa
  • Älä käytä ääkkösiä
  • Korvaa tyhjät välit väliviivalla

Esim. 2. Jos kyseinen artikkeli kertoo personal training -palveluista ja löytyy kotisivuilta valikkokohdan "palvelut" alta, muuta artikkelin nimeksi: /palvelut/personal-training/

Artikkelille voi asettaa lyhyen url-osoitteen artikkelihallinnan asetukset-kohdassa. Jos lyhyttä urlia halutaan käyttää valikossa, tulee se lisätä valikkohallinnassa "linkin osoite" -kenttään.

2 vaihe. Lisätään lyhyt osoite valikkohallintaan

Klikataan auki se valikon otsikko, jota halutaan muuttaa, nimen edessä olevasta kynäikonista

Valitaan avautuvasta ikkunasta "Valitse linkki"​​​​​​​

Valikon otsikoita ja sisältöjä pääsee muokkaamaan kynäikonista.

Alinta "linkin osoite" -kenttää käytetään, jos käytössä on lyhennettyjä url-osoitteita.

Liitetään haluttu linkki kenttään ja painetaan

"Hyväksy"

Huomaa käyttää lyhyessä linkissä täsmälleen samaa kirjoitusmuotoa, mikä on syötetty artikkelissa artikkelin osoite -kenttään. ​​​​​​​

Muistetaan myös tallentaa tehdyt muutokset.

Lyhennettyjä url-osoitteita sekä ulkopuolisia linkkejä käytettäessä käytetään "linkin osoite"-kohtaa.

Vaihe 3. Vanhan linkin uudelleen ohjaus uuteen lyhyeen osoitteeseen

Viimeisessä vaiheessa vanhasta valikkolinkistä tehdään uudelleenohjaus uuteen osoitteeseen. Tämä tehdään erityisesti siitä syystä, että vanha valikkolinkki löytyy Googlesta ja mikäli uudelleenohjausta ei tehdä, menetetään hakukonenäkyvyys.

Tällainen tilanne saattaa syntyä esim. sivustouudistuksen yhteydessä, kun sivujen url-osoiteet muuttuvat. Kotisivuilta ei myöskään kannata poistaa sisältöjä/artikkeleita ilman, että vanhaa linkkiä ohjataan johonkin uuteen url-osoitteeseen. Uudelleenohjauksella varmistetaan, että kävijät löytävät sisällön esimerkiksi silloin, kun hakukoneet löytävät vielä vanhan tai rikkinäisen url-osoitteen.

1. Uudelleenohjaukset tehdään järjestelmän hallintapuolelta kohdasta

→ "Kotisivut"
→ "Asetukset"
​​​​​​​→ "Uudelleenohjaukset"

Uusi uudelleenohjaus lisätään sivun yläreunasta klikkaamalla

"Lisää uudelleenohjaus"

Uusi uudelleenohjaus lisätään klikkaamalla "Lisää uudelleenohjaus"

2. Normaalissa tapauksessa uudelleenohjaukseen riittää seuraavat tiedot.

Mistä: Kenttään lisätään vanhan / "rikkinäisen" linkin osoite, josta halutaan ohjata uuteen osoitteeseen. Huomaa, että osoite lisätään ilman yrityksen domainin alkuosaa (esim. WiseNetworkin uudelleen ohjauksissa jätämme osoitteen alusta pois http://www.wisenetwork.fi.)

Mihin: Kenttään lisätään se osoite, johon halutaan linkittää ja jonka sisällön halutaan avautuvan.

Klikataan lopuksi

"Tallenna"

Kirjoitetaan lomakkeelle, mistä halutaan linkittää ja mihin.

Lopuksi kannattaa vielä tarkistaa, että uudelleenohjaus toimii. Tämän voi tehdä liittämällä alkuperäinen url-osoite (se mistä halutaan linkittää) selaimen osoiteriville ja katsomalla, että linkki johtaa uuteen osoitteeseen.