Ohje - WiseCMS: Verkkokaupan nosto ja sen asetukset

Verkkokaupan nostolla tarkoitetaan järjestelmässä kotisivuille linkitettäviä verkkokaupan tuotekortteja.

Tuotehallintaan luotuja yksittäisiä tuotekortteja voidaan nostaa kotisivujen artikkeliin esittelemään verkkokaupan tuotevalikoimaa. Näitä artikkelihallinnan sisältöeditorin kautta tehtäviä nostoja kutsutaan verkkokaupan nostoiksi.

Verkkokaupan noston tekeminen

1. Ennen kuin verkkokaupan tuote voidaan nostaa esille kotisivuille, täytyy tuotehallintaan (Myynti → Tuotteet → Tuotteet) olla luotuna kyseinen tuotekortti ja tuotekortti tulee olla asetetuksi näkyväksi (Näkyvissä: Kyllä).

Ohjeet tuotekortin luomiseen >>​​​​​​​

Kotisivuille nostettava tuotekortti tulee olla luotuna tuotehallintaan ja tuotekortin perusasetuksissa täytyy kohtaan "Näkyvissä" olla valittuna "Kyllä".

2. Varsinasta verkkokaupan nostoa kotisivuille tehtäessä siirrytään halutussa artikkelissa sen muokkaustilaan, klikkaamalla sivulta "Muokkaa"-painiketta.

Siirrytään artikkelin muokkaustilaan klikkaamalla sivulla "Muokkaa".

3. Valitaan oikean reunan sisältöeditorista "Verkkokaupan nosto"-elementti joko raahaamalla se haluttuun paikkaan sivulla tai klikkaamalla, jolloin se siirtyy sivun viimeksi.

Valitaan sisältöeditorista elementti "Verkkokaupan nosto".

4. Klikataan "verkkokaupan nosto" -elementistä löytyvää "kynä"-kuvaketta, jolloin oikeaan reunaan avautuu "asetukset" -ikkuna.

Klikataan elementin päällä näkyvää "kynä"-kuvaketta, jolloin oikealle avautuu "asetukset"-ikkuna.

5. Etsitään haluttu tuotekortti järjestelmästä kirjoittamalla hakukenttään tuotekortin nimi / osa tuotekortin nimestä.

Etsitään haluttu tuotekortti järjestelmästä.

6. Jos tuotekortille on lisätty tuotteesta variantteja (esim. eri värivaihtoehtoja), joiden hinnat eroavat, niin "näytä enintään hinta" -rastilla tuotenostossa näytetään kaikkein kalleimman variantin hinta.

7. "Aseta napin teksti" -kohdassa voi halutessaan asettaa tuotenostossa näkyvälle painikkeelle oman tekstin. Oletuksena painikkeessa lukee "ostoksille".

Asetetaan tuotenostossa näkyvälle painikkeelle halutessa oma teksti.

8. "Asetukset"-ikkunassa tehdyt muutokset tulee muistaa tallentaa ikkunassa näkyvstä "Tallenna"-painikkeesta.

Muistetaan tallentaa "asetukset"-ikkunassa tehdyt muutokset.

9. Tämän jälkeen painetaan artikkelissa normaalisti "Julkaise", minkä jälkeen tuotenosto on näkyvillä kotisivuilla ja siitä on helppo siirtyä verkkokauppaan ostamaan tuotetta.