Ohje - WiseEconomy: Myyntilaskun hyvittäminen | WiseNetwork Oy

Ohje - WiseEconomy: Myyntilaskun hyvittäminen

Jos asiakkaalle on lähetetty virheellinen lasku, täytyy se hyvittää. Lähetettyä laskua ei saa poistaa, jotta myynti ei jää virheellisenä kirjanpitoon.


1. Kun hyvitettävä lasku on löytynyt, klikataan laskun näkymässä vasemmasta alakulmasta
→ "Lisää"

ja klikataan

→ ”Tee hyvityslasku”


Kun haluttu lasku on avattu järjestelmästä, "Tee hyvityslasku" -painike löytyy sivun alareunan "lisää"-painikkeen takaa.


2. Järjestelmä muodostaa uuteen välilehteen hyvityslaskun luonnoksen.

Hyvityslaskun päiväys muodostuu kyseiselle päivämäärälle, mutta päivämäärä tietoa voi tarvittaessa muuttaa.

Hyvityslaskun päiväys muodostuu kyseiselle päivämäärälle.


3. ​​​​​​​Jos kyseessä on kuluttaja-asiakas ei hyvityslaskua kannata lähettää asiakkaalle, vaan sopia asiakkaan kanssa, että hän ei maksa kyseistä laskua. Tätä varten järjestelmään on luotu laskutustapa: "Paperi (ei lähetystä)", jonka avulla hyvityslasku saadaan kohdistettua virheelliseen laskuun.

Kun laskutustavaksi valitaan "Paperi (ei lähetystä", järjestelmä ei lähetä hyvityslaskua asiakkaalle. Näin kannattaa toimia etenkin kuluttaja-asiakkaiden kanssa.

Moni yritysasiakas puolestaan vastaanottaa hyvityslaskuja, joten tällaisessa tilanteessa käytetään alkuperäisen laskun laskutustapaa, jotta yritysasiakas vastaanottaa hyvityslaskun ostoreskontraansa.


4. Kun laskutustapa on valittu, tarkastetaan hyvityslaskun tuoterivit. Tuoterivit muodostuvat identtisinä alkuperäiseen laskuun verrattuna, mutta hintatiedot ovat hyvityslaskulla miinusmerkkisiä.
Jos siis alkuperäisellä laskulla on ollut kaksi tuoteriviä, muodostuvat nämä molemmat tuoterivit hyvityslaskulle miinusmerkkisinä.

Tarkistetaan hyvityslaskun tuoterivit.


5. Tallennetaan hyvityslasku klikkaamalla

→ "Tallenna"

Hyvityslasku tulee muistaa tallentaa.


6. Vahvistetaan hyvityslasku lähettämällä se, jolloin hyvityslasku kohdistuu alkuperäiseen laskuun. Klikataan

→ "Lähetä"

Vahvistetaan hyvityslasku lähettämällä se.


7. Hyvityslaskun käsittelyhistoriaan muodostuu linkki alkuperäiseen laskuun ja alkuperäisen laskun käsittelyhistoriasta löytyy myös linkki hyvityslaskuun. Laskun tilakoodi on nyt ”hyvitetty”.

Hyvityssuoritus muodostuu laskulokiin laskun lisätietovälilehdelle.

Hyvityssuoritus muodostuu laskulokiin laskun lisätietovälilehdelle.WiseEconomy - Taloushallinnon opasvideot

Opasvideoissa käydään läpi WisePlatformin taloushallinnon työkalujen toiminnallisuuksia sekä opastetaan niiden käyttöön.

Lue lisää