11.06.2024 10:25
Kuntosalin perustaminen on merkittävä investointi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja harkintaa.
Tässä artikkelissa käymme läpi peruskulut, rahoitusvaihtoehdot ja miten voit arvioida asiakasmäärän, jolla pääset "break even" -pisteeseen.
Kustannusrakenne
500 neliömetrin kuntosalin perustamiskustannukset voivat vaihdella 250 000 - 350 000 euron välillä, mikäli laitteet ovat uusia. Suurimmat kuluerät muodostuvat laitteista, lattiamateriaaleista, valaistuksesta, äänentoistojärjestelmästä, pesu- ja pukuhuonetiloista sekä kulunvalvontajärjestelmistä.
Laitteet: Kuntosalilaitteet ovat aina suurin kuluerä. Uusien laitteiden hankinta voi maksaa noin 200 000 euroa. Laitteiden kustannukset on maksettava takaisin viiden vuoden aikana, mikä tarkoittaa noin 3 300 euron kuukausittaisia lyhennyksiä korkoineen.
Vuokra: Vuokra on toinen merkittävä kuluerä. Esimerkiksi 10 euroa per neliömetri kuukausivuokralla 500 neliömetrin tilassa vuokra on 5 000 euroa kuukaudessa.
Muut kulut: Näihin kuuluvat sähköt, järjestelmäkulut ym., jotka ovat noin 2 000 euroa kuukaudessa.
Näiden kulujen perusteella kuukausittaiset kokonaiskustannukset ovat noin 10 000 euroa.
Rahoitusvaihtoehdot
Monet kuntosaliyrittäjät hyödyntävät leasing-rahoitusta laitteiden hankinnassa, mikä auttaa jakamaan kustannuksia pidemmälle ajanjaksolle. Lisäksi joissakin tapauksissa remontti-, valaistus- ja ilmanvaihtokustannukset voidaan jyvittää vuokraan, mikä vähentää tarvittavaa omaa pääomaa.
Break Even -pisteen laskeminen
Kuntosalin toiminnan kannattavuuden arvioimiseksi on tärkeää laskea, kuinka monta asiakasta tarvitaan kattamaan kuukausittaiset kulut. Jos kuukausittaiset kulut ovat 10 000 euroa ja kuntosalin jäsenmaksu on esimerkiksi 50 euroa kuukaudessa, tarvitaan vähintään 200 asiakasta kattamaan kulut (10 000 € / 50 € = 200 asiakasta).
On myös huomioitava, että tämä laskelma ei sisällä mahdollisia palkkakuluja. Jos tarvitset palkattua henkilökuntaa, se vaikuttaa merkittävästi break even-pisteeseen.
Lopuksi
Jos suunnittelet oman kuntosalin perustamista, ota huomioon edellä mainitut kustannukset ja rahoitusvaihtoehdot, ja tee kattava liiketoimintasuunnitelma saavuttaaksesi tavoitteesi.
Toiminnanohjausjärjestelmä WiseGym sopii myös aloittaville kuntosaleille, ja on erinomainen vaihtoehto kun haluat varman ratkaisun liiketoimintaasi varten.
Voisit pitää myös näistä artikkeleistamme:
29.02.2024 10:51
Ville Ahvenainen
Myyntipäällikkö / WiseGym
Olen toiminut kuntosaliyrittäjänä 10 vuotta, ja omistan 3 kuntokeskusta. Haluan auttaa kuntosaleja löytämään entistä tehokkaampia toimintamalleja.
Olen ollut todella iloinen, että kuntosalialalle on vihdoin löytynyt järjestelmä, joka taipuu meidän toimintaamme eikä niin, että kuntosalien tarvitsisi muokata toimintaansa järjestelmän mukaan.
Tero Kotilainen
Asiantuntija / WiseGym
Minulla on vajaan 10 vuoden kokemus CrossFit- salin ja brändin rakentamisesta, ihan alusta alkaen. Tiedän myös, että asiakaskokemus merkitsee paljon tällä alalla. Kuntosaliyrittäjän aika on hyvin usein todella tiukilla ja arki kiireistä. Haluan auttaa järjestelmäratkaisujen avulla yrittäjiä näissä ongelmissa.